Onze toegevoegde waarde

Taal & communicatie met Frankrijk

Afspraken, zowel schriftelijk als verbaal, met alle betrokken partijen, de erfgenamen, de langstlevenden en de Notaris kunnen door ons bureau geregeld/ behandeld worden.

Ondersteuning bij afhandeling van de notariële akten. Gevoelige en gecompliceerde clausules van de definitieve akten zullen door ons vertaalbureau worden vertaald.  Alles in duidelijke taal, dus u weet en begrijpt alles wat u tekent.

Vraagbaak

Geen gebrek aan communicatie, u kunt ons gebruiken als klankbord. Wij zijn vraagbaak, en wij maken U wegwijs in het oerwoud van alle Franse regeltjes. We maken ze begrijpelijk en toegankelijk. Wij hebben antwoorden op uw vragen en u kunt ons altijd bellen en mailen of op kantoor langs komen.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Waarom onze eigen notaris

O.a. besparen kosten:

Ons kantoor is bevoegd door het notariskantoor om machtigingen te certificeren. Het ondertekenen van de machtigingen vindt plaats in Nederland in mijn aanwezigheid, op een van tevoren afgesproken locatie.

Wij behandelen veel erfenissen op jaarbasis, hoe droevig dat ook is. Wij schakelen onze Franse notaris in omdat wij elkaar kennen en vertrouwen.

Vertalingen van documenten, zo nodig, doen wij zelf op kantoor. We hebben geen kostbare beëdigde vertalingen van de documenten, testamenten,  verklaringen van erfrecht, huwelijksvoorwaarden etc…

Geen extra hoge kosten te verwachten voor een tolk of voor beëdigde vertalingen.

De overdrachten kosten

Het laten berekenen, door onze Notaris, van de kosten voor de administratieve formaliteiten die verricht moeten worden en de eventuele rechten die betaald dienen te worden door de erfgenaam: van deze bijkomende kosten wordt u voor die tijd ingelicht.
(Tarieven van Notarissen zijn in Frankrijk niet vrij, dat wil zeggen dat de tarieven van de Franse Notarissen vastgesteld en overal hetzelfde zijn).

U hoeft niet naar Frankrijk

U hoeft niet naar Frankrijk:  Door middel van een machtiging, kunnen wij ervoor zorgen dat U niet naar Frankrijk hoeft te reizen om de definitieve akte te laten passeren , u bespaart hiermee kosten. Akten, volmachten, algemene vergaderingen  etc…   zullen in Nederland ondertekend worden in mijn aanwezigheid. U hoeft hiervoor niet naar de notaris te gaan.

Scherpe tarieven

Op voorhand hebben wij onze tarieven al uiterst scherp vastgesteld. Als Nederlandse makelaar hanteren wij Nederlandse tarieven. Onze tarieven zijn redelijk. U zult zien dat uw erfenis tegen gunstige tarieven kan worden behandeld. Wij hanteren geen uurtarief maar werken met een vaste vergoeding. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Wij streven ernaar onze cliënten betaalbare kwaliteit te leveren.

Een bescheiden investering waardoor veel narigheid, onenigheid en misverstanden kunnen worden voorkomen.